WuJi Gong

Qi er vital energi – livsenergi.

Grundlæggeren af WuJi Gong er den taoistiske mester Chang San Feng, der også grundlagde Tai Chi Chuan, bevægelser til selvforsvar.

Wuji Gong er en 800 år gammel Qi Gong form. Den består af to små serier, en jordcirkel og en himmelcirkel, der gentages 4 gange mod de 4 verdenshjørner. Wuji Gong har en afbalancerende virkning på hjernen og resten af nervesystemet pga. sine mange krydsbevægelser.

Iflg. psykiater Dr. Edward Hallowell er Qi Gong med til at afbalancere hjernen, da lillehjernen stimuleres af de mange krydsbevægelser i formen, samtidig med gentagne øjenbevægelser over midtlinien. I undervisningen vil du blive guidet igennem kropsøvelser, visualiserings-øvelser og små meditationer. Vil du styrke din sammenhæng mellem krop, energi og sjæl, så er dette noget for dig.

De seneste ca. 20 år er denne form blevet dyrket mere og mere i vesten, ikke mindst pga. dens mange fordele. Denne Qi Gong form er en Yin form, et redskab til at skabe ro, afstresning og healing af krop og psyke. En form, der arbejder på, at styrke det indre, i modsætning til en del kung fu, der er Yang form og tænkt som forsvar og angreb. Wuji Gong kaldes en medicinsk Qi Gong fordi man ofte oplever, positive helbredsmæssige ændringer.

Wuji Gong kan udføres af alle og ved at gøre det dagligt, kan du opnå:

  • Større ro i tanker og sind – fremme mindfulness/meditation
  • Aktivering af det parasympatiske nervesystem 
  • Regulering af blodtryk – skrue ned for stressresponset
  • Mindske stress
  • Opnå mere energi
  • Få forbedret din søvn kvalitet
  • Øget kropsfornemmelse – større fornemmelse af jordforbindelse -mindske fysisk uro
  • Opløse højre/venstre blindhed

Når du først har lært Wuji Gong formen, har du et livs værktøj, til evig støtte og oplysning.

WuJi Gong aktiverer indre healing og skaber dermed større balance i din Yin og Yang energi. WuJi Gong kan løsne alle former for fysisk og psykisk tilstande i dig. Ikke mindst, åbner den et sted inden i dig, hvor dit autentiske jeg, dit oprindelige! – det du var før du blev født, kan genopdages, fortsætte og finde harmoni. Det er dette sted, der kaldes WuJi, det ukendte, det store potentiale. 

Jeg vil med den dybeste respekt og taknemmelighed, guide dig igennem denne form.
Kærligst Tatjana